Inhoudsopgave

  Naamsbekendheid begint bij je huisstijl en merkidentiteit

  Wie zijn naamsbekendheid wilt vergroten, wilt natuurlijk wel een goede indruk achterlaten. Je huisstijl zorgt ervoor dat je herkenbaar bent en kan er ook voor zorgen dat je de aandacht van je doelgroep trekt. Het kan de manier waarop je doelgroep over je denkt sterk beïnvloeden. Denk daarom goed na over je huisstijl voordat je gaat investeren in het vergroten van je naamsbekendheid.

  Online naamsbekendheid vergroten

  Display campagne adverteren

  Display advertentie is een goede manier op je naamsbekendheid te vergroten. Dit zijn namelijk visuele advertenties. Hoe vaker je doelgroep je voorbij ziet komen, hoe sneller ze je zullen onthouden. Ze zijn ook relatief goedkoper dan een zoekadvertentie. Dit komt doordat ze ook iets minder waardevol zijn. Display advertenties zijn namelijk minder effectief als je je doelgroep direct naar je website wilt sturen om over te gaan tot conversie. Maar voor naamsbekendheid zijn ze dus wel goed!

   

  Investeer in zoekmachine optimalisatie

  Zoekmachine optimalisatie is gratis, tenzij je het laat uitbesteden. Als je het zelf gaat doen zit er natuurlijk wel veel tijd in, maar het levert je ook veel op. Het is een investering op lange termijn. Door zoekmachine optimalisatie kom je hoger in de zoekresultaten van Google te staan. Hierdoor heb je ook kans dat er meer mensen op je website terechtkomen.

  Wees actief of social media

  Hoe meer je als merk gebruik maakt van verschillende social media kanalen, hoe meer mensen je bereikt. Het is zelfs gratis! Als je toch al content maakt voor je website, kan je dit hergebruiken door op meerdere kanalen te delen. In het begin zul je misschien weinig bereik hebben, maar de aanhouder wint. Blijf consistent en maak content dat de moeite waard is om te delen.

  Zet influencers in

  Influencermarketing is een vorm van mond-op-mond reclame, maar dan hebben die influencers een groot bereik. Dit zou je kunnen doen door gratis producten op te sturen of ze gratis gebruik laten maken van jouw dienst, in de hoop dat ze dit benoemen op hun social media kanalen. Je kan ze ook betalen om jouw product of dienst te promoten, zo weet je zeker dat ze reclame gaan maken voor je merk.

  Emailmarketing

  Dit is effectief voor een potentiële klant, maar ook om een langdurige band op te bouwen met een bestaande klant. Door email marketing blijf (afhankelijk van hoe vaak je een nieuwsbrief verstuurd) je in de gedachten van je (potentiële) klant.

  Offline naamsbekendheid vergroten

  Offline marketing lijkt misschien ouderwets, maar dit is zeker niet het geval. Door on,- en offline aanwezig te zijn, blijft je merk relevant. Hoe vaker ze je terug zien komen, hoe beter ze je zullen onthouden.  

  Sponsor je sportclub

  Kies voor een club die je doelgroep aanspreekt. Door een club te sponsoren, zullen de leden je logo vaak terug zien komen op de club zelf of op de website, afhankelijk van de sponsorship. Wil je klanten in de omgeving? Zorg er dan voor dat je een lokale club sponsort.

   

  Bezoek netwerkevenementen

  Netwerken is erg goed voor naamsbekendheid, iemand hebben gesproken doet namelijk meer dan het promoten van een bedrijf waarvan je niemand persoonlijk kent. Op een netwerkevenement spreek je wellicht met een mogelijke nieuwe klant of partner. Je kan er in ieder geval erg veel uithalen als je regelmatig een netwerkevenement bezoekt. 

   

  Organiseer zelf een evenement

  Je kan zelf ook een evenement organiseren, waar meerdere bedrijven samenkomen. Dit kan een training zijn, seminar, workshop, sportevenement. Alles kan! Organiseer iets waar mensen over gaan praten, dit zorgt weer voor verspreiding binnen een netwerk of op social media. 

  Relatiegeschenken

  Deel relatiegeschenken uit die ook daadwerkelijk gebruikt worden. Zorg ervoor dat je logo er altijd op staat, want dan zullen de ontvangers nog regelmatig aan je denken. In het beste geval worden de producten in het openbaar gebruikt/meegenomen, waardoor je ‘gratis’ reclame krijgt.

   

  Adverteer op tv, radio of in een krant / magazine

  Naar welke (radio)zenders kijkt of luistert je doelgroep, welke regio komen ze vandaan of wat zijn hun interesses. Dit kan je allemaal meenemen wanneer je van plan bent om reclame te maken op tv, radio of in een blad.

   

  Adverteer bij openbaar vervoer

  Bij bushokjes en treinstations komen elke dag enorm veel mensen langs. Vaak hebben ze ook nog eens de tijd om je boodschap te lezen, omdat ze toch moeten wachten. Dit soort reclame is vooral goed voor algemene naamsbekendheid, omdat hier veel verschillende mensen komen en niet specifiek één doelgroep. 

  Tijd om aan de slag te gaan

  We hebben je nu een aantal ideeën gegeven hoe je de naamsbekendheid van jouw merk kan vergroten. Het voordeel van online marketing, is dat dit beter meetbaar is dan offline marketing. Met offline marketing heb je dan weer meer kans om gezien te worden, dat ze niet over je heen kijken of wegklikken. Daarom is het altijd goed om online en offline met elkaar te combineren.

  Tijd om aan de slag te gaan

  We hebben je nu een aantal ideeën gegeven hoe je de naamsbekendheid van jouw merk kan vergroten. Het voordeel van online marketing, is dat dit beter meetbaar is dan offline marketing. Met offline marketing heb je dan weer meer kans om gezien te worden, dat ze niet over je heen kijken of wegklikken. Daarom is het altijd goed om online en offline met elkaar te combineren.

  Benieuwd naar jouw online groeikansen? Doe de online marketing scan!
  ×

  Bereken jouw online marketing score

  We analyseren verschillende aspecten van jouw online aanwezigheid om inzicht te krijgen in potentiële groeikansen. Laat ons je begeleiden op de weg naar online succes!

  Vraag 1

  Maak je gebruik van zoekmachine optimalisatie (SEO)?
  i
  SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Door SEO toe te passen, wordt de website beter vindbaar in zoekmachines. ×

  Waarom marketing score berekenen?

  • Binnen 5 minuten resultaat
  • Inzicht in groeikansen
  • Advies op maat
  • Geheel vrijblijvend